Veronai buszbaleset

2. éve történt

  A Magyarország irányába, hazafelé tartó autóbusz letért az útról, és fékezés nélkül az autópálya szalagkorlátjának hajtott, majd egy autópályahíd pillérének csapódott, végül kigyulladt. 

A buszon a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium 36 diákja utazott, egy franciaországi sítúráról hazafelé. Zömében az iskola kilencedikes és tizedikes tanulói voltak a buszon, de utaztak velük tanárok, szülők és más, vidéki utasok is.

A buszon 54 utas és két buszsofőr utazott, 43 fiatalkorú és 11 felnőtt. A balesetben 17-en meghaltak, 26-an megsérültek.

A baleset helyszínén a nyomozást végző hatóságok nem találtak féknyomot, illetve a jármű vizsgálata során nem találtak meghibásodására utaló nyomot. A baleset súlyosságát fokozhatta az, hogy ezen az autóbusz típuson az üzemanyag tartály az első tengely előtt található, amely az ütközés során szétroncsolódott. 

A nyomozás során megállapították, hogy a busztársaság spórolni akart az üzemanyagon, így a busznak kibővített tankja volt.

A póttank meglétét feltételező olasz szakértői véleményt azonban a Pizolit Személyszállító Kft. ügyvezető igazgatója cáfolta.

Az Országház előtti Kossuth Lajos téren katonai tiszteletadással felvonták, majd félárbócra eresztették a nemzeti lobogót a veronai buszbaleset áldozataiért.  

2017. január 23-án A kormány Nemzeti gyásznapot rendelt el.

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el