Közös Ország Mozgalom vitafórum

2018.02.01-jén tartották meg azt a vitafórumot, ami a VIII és IX. kerület képviselőjelöltjeit mutatta be a Ferencvárosi Művelődési Központban. 

A fórumon a Fidesz Kocsis Máté nem jelent meg ott volt viszont Dúró Dóra a Jobbik képviseletében. Továbbá Ara-Kovács Attila a DK-tól, Baranyi Krisztina az EGYÜTT-től, Cseh Katalin a Momentumtól, Jakabfy Tamás az LMP-től, és Nótár Ilona a Magyarországi Cigánypárttól. A többi cigánypárt nem kapott meghívást a fórumra az, hogy az MCP , hogy került oda arról fogalmam sincs.

Bár Nótár Ilona eredetileg nem kapott volna szót ezt a problémát sajátos stílusukban eszközölték ki.

A megjelenteknek fogalmuk sem volt, hogy milyen problémák vannak a város ezen részén és a fórumra teljesen felkészületlenül érkeztek. Így nagy általánosságok hangoztak el, ami semmiben sem tért el a  bevált választási kampánytól. 

Beszéltek a közlekedésről, az egészségügyről, de a felületi kezelésen túl fogalmuk sem volt, hogy álljanak hozzá és hogyan kezeljék azokat.

Milyen témákat is vitattak meg a jelöltek? 

Baranyi Krisztina (EGYÜTT) a környezetvédelem és, az Illatos úti szennyezésről

Ara-Kovács Attila (DK) nemzetközi kérdésekről

Cseh Katalin (Momentum) orvos, az egészségügyről

Dúró Dóra a női egyenjogúságról  és az oktatáspolitikáról 

Jakabfy Tamás (LMP) Józsefvárosi Önkormányzati képviselő aki a Józsefvárosban polgármester Kocsis Máté intézkedéseivel szemben állt ki többször.

Nótár Ilona a romák jelentőségének, kulturális sokszínűségének, Józsefváros szerethetőségének, a szegregáció megszüntetésének ismertetésében

Miért nem inkább Csepelen folytattak vitát az ott induló képviselőjelöltekkel?

Igaz nem olyan egyszerű, mint Józsefváros-Ferencváros. 

Szemben Ferencváros-Józsefvárossal Pest megye VIII-as Szigetszentmiklósi központtal sokan nem ismerik és nem tudják azt sem, hogy a közlekedési érintettségen túl például mi is Ferencváros-Józsefvárossal az érintettsége. Nem utolsó sorban ebben a körzetbe helyezkednek el olyan kórházak, mint a Merényi Gusztáv Kórház, amelybe tartozik a teljes Csepel sziget és ahol patkányt kergettek nem régiben vagy Heim Pál Gyermekkórház, ahova ha baj van sokan viszik gyermeküket.

1, Ide tartozik a Baross utca, ahol sok, a körzetben sok gyermek született meg és Szent Király utca, mely fogászati szempontból, mint klinika lehet érdekes. 

2. A HÉV-ek meghosszabbítása, korszerűsítése, európai színvonalúvá tétele, valamint annak elérése, hogy soha többé úgy, mint az Olimpia miatt ne kerülhessen veszélybe se a Csepeli HÉV, se a Ráckevei HÉV.

 3. A Csepel szigetet átszelő déli út teljes meghosszabbítása és kivitelezése is egy probléma megoldó feladat lenne.

4. A közlekedési dugó megszüntetésre újabb kijáratok építése éppúgy a szigetet átszelően, mint nyugati vagy déli irányba elengedhetetlen. 

5.  Az egészségüggyel is gond van a  térségben. Míg más Szakorvosi Rendelőintézet 70 - 80 ezer embert lát el, addig a Gyártelepi 150 ezret. Az oka a 6 hetes vérvételi várólista. Ide nem a Gyártelepi Orvosi Rendelőintézet minduntalan újjáfestése, épületszárny felújítása kell, hanem egy Szakorvosi Rendelőintézet létesítése valahol a körzetben, amely levesz Gyártelepről terheket. A körzetben van a Jáhn Ferenc Kórház, ahol aszalt hullát találtak a wc-ben és az a Merényi Gusztáv Kórház, ahol patkányt kergettek.

6. A térségben kevés a mentő  egy ekkora körzetre. Hiába van egy Szigetszentmiklósi mentőállomás abba halnak bele emberek, hogy nincs mentő a környéken, hiszen mind fel ment Pestre és 40 percet meghaladóan ér ki egy beteghez.

7. Egy olyan képzésre is szükség lenne, ahol  az ügyeleten dolgozók tudják, hogy defibrillátor van-e vagy sincsen és az hogyan érhető el, hogyan segíthet vele embereken. Nem fordulhatna elő még egyszer, hogy nem tudja hol van, s ezáltal valaki esélyt se kap élete megmentésére.

8. Gyártelepi felüljáró 30 éves ígéret. A Kisduna újabb kitakarítása, kikotrása. A Natura 2000-es védettségű Természetvédelmi Terület védelme. A Kisduna közlekedésének újra indítása.

Tehát összegezve a semmit mond fórumot annyi lenne a véleményem, hogy ha már képviselőnek jelölteti magát valaki nem ártana ha inkább beleásná magát a problémák feltárásába nyakig, mint pózolna egy színpadon és közbe lófaszt se tud semmiről.

Természetesen Csepelt nem lehet összehasonlítani a "nyóckerrel," de a problémák országosan kiterjedtek és ha előbb utóbb minden jelölt  ilyen semmitmondó vitafórumokon múlatja a drága idejét akkor jól fogunk kinézni. 

A vitafórumon egyetlen mondat sem hangzott el Soros Győrgyről. Gondolom nem véletlenül hiszen Gulyás Márton ...................


Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el