2016. március 22. Brüsszeli terrortámadás

Felfegyverkezett terroristák 3 robbantásos merényletet hajtanak végre Brüsszel két forgalmas közlekedési csomópontján, 2 a repülőtéren, és 1 a Maelbeek/Maalbeek metróállomáson.

A merénylet során több mint 300 ember megsebesül, köztük két magyar állampolgár - egy kormányalkalmazott és egy helyi cég dolgozója. A támadás során 34-en életüket vesztették. 

A brüsszeli repülőtéren:  nem sokkal 8 óra után két robbanás történt. . Az egyik az American Airlines és a Brussels Airlines pultja közelében, a másik egy Starbucks kávézó mellett. A belga szövetségi ügyész megerősítette, hogy öngyilkos merénylők követték el a támadást.

A Maelbeek/Maalbeek metróállomáson: 9 óra 11 perckor Brüsszel központjában, a Maelbeek és az Arts-Loi metróállomás között közlekedő metrószerelvényen történt robbanás az Európai Parlamentépületéhez közel. A metró azonnal leállt A halálos áldozatok száma itt 21 volt, valamint több százan megsebesültek, sokan súlyosan.

A történteket az Iszlám Állam nevű terrorszervezet vállalta magára. A terrortámadás során a három elkövető is meghalt.

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el