Koszorús Ferenc vezérkari ezredes

1899. 02. 03. Megszületett Koszorús Ferenc vezérkari ezredes, aki Horthy Miklós parancsára megmentette a budapesti zsidóságot, ami hozzávetőlegesen 250 ezer  fő volt.

 (1899-1974) 1942-44-ben ezredesként az I. páncélos hadtest vezérkari főnöke volt. 1944. július 5-6-án Horthy parancsára Esztergomból a fővárosba hozott egységeivel körülzárta Budapestet és távozásra kényszerítette a csendőrcsapatokat. Ezzel megakadályozta a zsidók deportálását, és ezzel azok esetleges külföldi munkavégzését néhány hónapig.

 Ennek az akciónak előkészítésében szerepet játszott a német- és magyarellenes úgynevezett nemzeti ellenállás, akik valójában a bolsevizmus szálláscsinálóinak tekinthetők.

 Néhány ilyen személy neve: 

id. Antal József

Demény Pál
Gidófalvy Lajos
Mikó Zoltán: fegyveres ellenállást szervezett.
Salkaházy Sára
Slachta Margit
Soós Géza: aktív volt a Koszorús-akcióban
Szalay Pál
Szent-Györgyi Albert✡
Sztehlo Gábor
Ujszászy István vezérőrnagy
Zsabka Kálmán

1945 tavaszán amerikai hadifogságba esett Németországban; 1946 áprilisában szabadult. 

Koszorús Ferenc 1955-től az Egyesült Államokban élt. 1991-ben posztumusz vezérezredessé léptették elő. Emlékére 1992-ben helyezett el emléktáblát a Bajcsy-Zsilinszky Társaság, a Honvédelmi Minisztérium és Erzsébet város polgármesteri hivatal a Dohány utca 1. szám alatti épület falán.

Koszorús és a többi zsidómentő óriási katasztrófát okozott a magyarságnak.

 Ha az összes zsidót véglegesen eltávolítják az országból, elkerülhető lett volna a későbbi zsidó bosszú. Nem lett volna népbíróság, szadista zsidó-ÁVO, Péter Gábor, Rákosi Mátyás, az 56-os felkelésre sem lett volna rákényszerítve a nép, a bolsevizmus nem pusztított volna 45 éven keresztül  és ma is élhetőbb ország lenne hazánk!

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el