A római Colosseum

Frissítve! 2019-ben ez az esemény elmaradt.

2018.

A római Colosseumuot vörös fénnyel világították meg a szolidaritás jeleként a hitük miatt üldözöttekért. 

 A piros szín szimbolizálta a vért, és a közelmúltban valamint a  történelem során legyilkolt vallásos mártírokra is utalt.

2012 szeptember 14-én Róma polgármestere kapcsolta fel a Colosseumra a szolidaritás fényét. A fények Szíriáért gyulladtak ki, vörös riasztásként az ottani szörnyű állapotokra. 

 2017-ben 3000 keresztényt öltek meg vallásuk miatt.

Az eseményt 2018. február 24-én tartották az Egységes Egyház, a Pápai Alapítvány  kezdeményezésére, amely támogatja az üldözött keresztényeket a világ több mint 140 országában.

A piros szombat éjszakán megvilágították a Szent Illés Maronita-katedrálist Aleppóban, Szíriában, és a Moszul Irakban található Szent Pál templomot.

A Rómában tartott rendezvényen megemlékeztek a 2000 évvel ezelőtti  keresztények megkínzására és meggyilkolására.

A római eseményen két keresztény vallású család is részt vett. Egy pakisztáni család, aki 2010-ben halálos ítéletet kapott istenkáromlásért, valamint egy nigériai nő, aki két évet töltött túszként a szélsőséges Boko Haram csoportban.

 A világ számos országában a keresztényüldözés ma is folytatódik, ezzel az eseménnyel szerették volna felhívni a figyelmet arra, hogy hangjukat hallatva vessenek véget a közönynek.

Kapcsolódó cikk:

https://valeria198.webnode.hu/boko-haram/


Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el