Somsály, ahol nincsenek törvények

2018. február 20-án a Somsályi út 12 szám alatt történt betörés.

 A rablók a padláson keresztül jutottak be a lakóépületbe és szinte mindent elvittek, ami mozdítható volt. Ruhaneműket, tv-t, mikrót sőt még a hűtőszekrényben lévő darált húst is. Csak a bútorokat hagyták meg.

2018.február 22-én a A Rózsadomb út 20  szám alól egy rokkant férfi hívta a 112-es segélyhívót.

Elfogyott a tüzelője és segítséget kért mondván a diszpécsernek, hogy meg fog fagyni a lakásában. A rendőrség munkatársai ki is mentek a helyszínre, majd értesítették a családsegítőt. Az egyik rendőr megkérdezte, hogy hová és mire költötte a rokkantsági segélyét, aminek az összege 26000 forint, majd megkérdezte tőle, hogy miért nem veszi igénybe a hajléktalanszálló szolgáltatását, ahol melegben lehet és még az étkezése is biztosítva lenne a krízis időszak alatt.

2018. február 23-án az Akna út 6 szám alatti lakoshoz törtekbe.

A fiatal nő Budapesten dolgozik és Somsályba hazaérve szembesült azzal, hogy lakásában csak az ágyat hagyták meg a vélelmezhetően a betörést elkövető 24 és 16 éves drogos szomszédai. A bűncselekményt észlelve azonnal rendőrségi intézkedést kért, de elutasítást kapott. Ekkor az egyik ismerőse a 112-őt felhívta és a rendőrök ki is mentek a bejelentő címére, majd onnan a valódi bűncselekmény színhelyére.

Somsály Ózd egyik peremkerülete és, mint ismeretes a városvezetés Jobbikos csak úgy, mint Somsály alpolgármestere Fidrus Péter, aki elvileg felelős lenne a rendért hiszen  2014-ben a településen élő emberek bizalmat szavaztak neki. A lassan eltelt négy év alatt viszont nem lett élhetőbb és a közbiztonság sem javult. Fejlesztések sem történtek Somsály a senki földje lett egy olyan település vezetővel, akinek a saját megélhetése a fontos és nem azoké, akik bejuttatták a polgármesteri hivatalba.

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el