Az ISIS háború gyermekáldozatai

Irak:

Becslések szerint az elmúlt három évben az egy hónapos és 17 év közötti elveszett gyermekek száma meghaladta a 15 000 főt

A háború nem különböztette meg a szunnita, a síita, a keresztény, a jázidi és a shabaki családok gyermekét. Jelenleg minden negyedik iraki gyermek él szegénységben, és négymilliónak van segítségre szüksége.

A túlélő gyermekek százai elárvultak, nem tudva, mi történt családjukkal. A polgári védelmi csoportok folyamatosan mentik őket. A gyermekek elvesznek a sivatagban, az utakon vagy a házak roncsai alatt bújnak meg. 

Az iraki kormány  menedékhelyet felállított ezeknek a gyerekeknek, abban a reményben, hogy családjaik túlélték az ISIS okozta borzalmakat. Segítségükkel több száz gyermek lehet újra a családjukkal a Mosul-i Ellentámogató Hivatal segítségével.

Az Iszlám Állam ellen indított többéves fegyveres konfliktusok vérbe áztatták az országot, elképzelhetetlen kollektív és egyéni tragédiákat okozva.

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el