A Független Kisgazda-, Földmunkás- és Polgári Párt

Lattmann Tamás, mint miniszterelnök-jelölt

Mivel az ellenzéknek nem sikerült összeállnia egy párton kívüli civil kormányfőjelölt mögött, Lattmann Tamásnak arról kellett döntenie, esélyt ad-e az elkészített programjának vagy feladja.

Nos nem adta fel és olyannyira nem, hogy szövetségeseket is talált.  

A szövetségesek:

 Változást Akaró Szavazók Pártja: 

 Elnöke Katona Andrea, akinek a neve nem mond sokat a politikai életben. Foglalkozását tekintve   az Országos Széchényi Könyvtár egykori főigazgatója és informatikus. 

Ami talán érdekesebb, hogy 2012. december 7-én. Autójával üldözőbe vette a táskáját eltulajdonító tolvajokat, és miután az üldözésből baleset lett az egyik bűnöző életét vesztette. A Kúria kedden felmentette a nőt, akit korábban két bírósági fokon is elítéltek. Halált okozó közúti veszélyeztetés miatt. Az elsőfokú bíróság ez utóbbit nem állapította meg, mondván a lopás sértettjeként jogos védelmi helyzetben volt. Bűnösnek mondták ki ugyanakkor  a többi közlekedő veszélyeztetése, és  a balesettel okozott károk kapcsán rongálás miatt, ezért egy év felfüggesztett szabadságvesztést szabtak ki.

A másodfok viszont megváltoztatta ezt az ítéletet, azt állapítva meg, hogy Katona Andrea nem volt jogos védelmi helyzetben. Ezt azzal indokolták, hogy a lopás befejeződött akkor, amikor a motorosok a táskával távoztak tettük helyszínéről, egy befejezett cselekmény ellen pedig már nincs helye védekezésnek. A törvényszék mindenesetre - immár jogerősen - két év szabadságvesztésre súlyosította Katona büntetését, továbbra is felfüggesztve azt, illetve meghosszabbította a járművezetéstől eltiltását. A vádlott ebbe nem nyugodott bele, ügyvédjével, Péchy Kristóffal a Kúria felülvizsgálatát kérték.

Öt év után teljes felmentés

A Kúria másként ítélte meg az ügyet: Katona Andreát minden vádpont alól felmentette.

1. (Vajon mi lehetett abban a táskában, hogy a rendőrség bevonása nélkül próbálta visszaszerezni?)

2.( Vajon, miért pont őt szemelték ki a tolvajok amikor egy autókkal teli közúton történt?)

Lattmann Tamás  2016 novemberében az MSZP, a Demokratikus Koalíció, az Együtt és a Párbeszéd közös miniszterelnök-jelöltje lett, majd egy hónappal később Botka László megjelent és aktivizálódott, mint ismeretes azóta már Botka  az MSZP-s politikus elég hangosan és éles kritikákkal távozott az országos politikából tavaly októberben. az MSZP listáját Karácsony Gergely fogja vezetni a választáson.

 A cigány politika rétegződése: 

liberálisok , konzervatívak és szociáldemokraták. Setét Jenőék és Dancs Mihályék, Kamarás István Opre Roma pártja , Roma Tagozat. Változást akarók pártja.

Azt hiszem, hogy az egykori Független Kisgazda Párt elnöke Torgyán József nem ezen a vonalon vezette a pártot  (1991-2002).


Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el