A Duna House és az Otthon Centrum átverései

A Duna House társtulajdonosai:

Gay Dymschiz az 1998 óta működő Duna House cégcsoport társalapítója, ügyvezető igazgatója, majd igazgatósági tagja. Egyetemi tanulmányait a Tel-Aviv Egyetemen végezte.

Doron Dymschiz az 1998 óta működő Duna House cégcsoport társalapítója, ügyvezető igazgatója, majd igazgatósági tagja. A Haifa Egyetemen szerzett Közgazdasági diplomát. A NASDAQ-nál kereskedőként dolgozott, ami a Tel-Aviv Tőzsde leányvállalata.

Érdekes, hogy mindketten németországban születtek, de egyetemeiket Izraelben végezték.

2017 januárban a Gazdasági Versenyhivatal 75 millió 680 ezer forint bírságot szabott ki a cégekre a jogsértések miatt.

  A Duna House és az Otthon Centrum az ügyleteket 2013 áprilisa és 2014 júniusa között zsírozta le, kizárólagos megbízásállományok megosztásáról, amivel növelték a két hálózat bevételeit, és erősítették piaci pozícióikat. 

 Történt ugyanis, hogy a Duna House és az Otthon Centrum összehangolta árpolitikáját, egyúttal bizalmas, üzleti információkat osztott meg egymással keresztértékesítési együttműködéseik keretében.

Ennek a lényege pedig az, hogy ezzel rendesen lehúzták a fogyasztókat. 

Hogyan is történt mindez a gyakorlatban?

 Nos az együttműködési megállapodás valójában nemcsak arról szólt, hogy ügyfeleik számára minél szélesebb ingatlankínálatot hozzanak létre, hanem egy minimumjutalék bevezetéséről is. Ennek értéke 3,5 százalék plusz áfa, nem is rugaszkodik el a piacon szokásos áraktól.

A paktum csupán a kizárólagos megbízásokra vonatkozik, azokra, amelyeknél az ingatlant csak az a közvetítőcég adhatja el, amelyikkel az ügyfél eredetileg szerződött. 

Ha például valaki a Duna House-t bízta meg ingatlana eladásával, legkésőbb 48 óra múltán az Otthon Centrum adatbázisában és honlapján is megjelent a hirdetése. 

Ha az ingatlan elkelt, a két közvetítő fele-fele arányban osztozott a jutalékán, ami annyit jelentett, hogy a közösen meghirdetett lakáson, házon cégenként minimum 1,75 százalék plusz áfa jutalékot szerzett.

 Fontos volt, hogy a másik cég honlapján csak 48 óra múlva jelenjen meg a meghirdetett ingatlan, mert esélyt akartak adni arra, hogy a teljes jutalékot a kizárólagos szerződést kötő iroda húzza be.

És ilyen információk birtokában az ember elgondolkodik, hogy talán mégis jobb aprópénzért robotolni, és életeket menteni egy egészségügyi intézményben, mint emberek életét tönkretenni és devizahitellel lenyomorítani és sokszor öngyilkosságba hajszolni.
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el