Biszku Béla

Meghalt 2016. március 31 

Biszku Béla ✡ , lumpenproli analfabéta, politikus. Az 1956-os forradalom utáni megtorlás egyik véreskezű, habzó szájú irányítója.

A rendszerváltás óta Biszku visszavonultan és a majd' havi 700 ezer forintos nyugíjával viháncolva élt budai villájában.

 2014 május 13-án öt év és hat hónapra ítélték a bolsevista tömeggyilkost. A vádiratban szerepeltek a lakosság ellen elkövetett gyilkosságok. Az 1956. december 6-án Budapesten a Nyugati pályaudvarnál történtek, mikor is három embert öltek meg a karhatalmi erők fegyveresei. Két nappal később pedig Salgótarjánban a szovjet katonákkal karöltve negyvenhat embert öltek meg, nőket és gyerekeket, egyikük csupán 10 éves volt. Ezekért az akkor belügyminiszteri tisztet ellátó Biszku nyilvánvalóan felelős. A vád szerint Biszku még lőszerrel való visszaélést és a kommunizmus bűneinek nyilvános tagadását is elkövette. Ennek ellenére az ítélet rendkívül enyhe.

 A "rendszerváltás" után több mint húsz évig élősködött saját neve alatt egy rózsadombi villában luxusnyugdíjat élvezve, noha működésének mérlege 300 halálos ítélet és húszezer koncepciós eljárás, hogy csak a legfontosabbakat említsük.

 Biszku Béla ez alatt az idő alatt élő és felelősségre sosem vont tömeggyilkos volt.

94 éves korában a Mazsihisz szeretetkórházában elhunyt el,  hamvait titokban szórták szét egy budai erdőben.

Kapcsolódó cikk:

https://valeria198.webnode.hu/a-kadar-korszak-56-os-aldozatai/

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el