1 éves a Momentum

Soros György által finanszírozott párt.

Az azonos nemű párok házasságának bevezetését ugyanolyan magától értetődőnek tartom, mint hogy Magyarország határait meg kell védeni. " 

idézet  Fekete-Győr Andrástól, aki a párt elnöke.

2015 elején létrejött a Momentum Mozgalom, majd 2016 novemberben bejegyezték, mint egyesületet. 2017 februárjában a mozgalomnak 143 tagja, 1.800 aktivistája és 35 ezer támogatója volt és  március 4-én a Mozgalom tisztújító közgyűlése megszavazta a párttá alakulást, melynek 99 alapító tagja lett. 

Céljuk, hogy a 2018-as országgyűlési választáson minden egyéni körzetben jelöltet tudjanak állítani.

 A párt elveti a jobb-bal és liberális-konzervatív besorolásokat, magát egyszerre nemzeti és liberális, valamint konzervatív beállítottságúnak tartja. Támogatja a globális piacot, az integrált oktatást, a terhességmegszakítást, a homoszexuálisok jogait és a könnyű drogok gyógyászati célú fogyasztásának enyhítését, az állami szabályozás mértékéről szóló társadalmi vitát.

A párt alapszervezetekre épül, melyek közül 95 belföldön 10 pedig külföldön alakult.

Fekete-Győr András  szerint a migráció csak szabályozott formában elképzelhető, a menedékkérőket az államnak a vizsgálat erejéig méltányos körülmények között kell felügyelnie és ellenőriznie.

2018 február végén a Közös Ország Mozgalom Dunaújvárosban Gulyás Márton tartotta volna következő fórumát, ahol négy párt helyi jelöltjei (DK, Jobbik, LMP, Momentum) vitáztak volna. A Fidesz nem reagált a meghívásra, és a fórum is meghiúsult így Gulyás tüntetést szervezett, ami a DK-Jobbik-LMP-Momentum tüntetéssé vált.

Az LMP-s Szél Bernadett az Új Kezdet mellett a Momentumban lát olyan potenciált, akivel nagyon komoly kihívást tudnak támasztani a politikai elitnek.

A Momentum Mozgalom bárkivel kész együttműködni a jelenlegi rendszer leváltása érdekében.

"Nekünk tök mindegy, hogy ki jobbikos, ki MSZP-s, ki DK-s, ki LMP-s, ha ezek a pártok együtt tudnak működni"

( Fekete-Győr András)

A legutóbbi diáktüntetés : ne menj suliba, demonstrálj az oktatásért, vagy a népszavazás kezdeményezése a CEU ügy kapcsán, annak megmentéséért. Soros Györgyöt és a Soros-hálózatot védő akcióterv szintén a Momentum kezdeményezése. A párt aktivistái országszerte több mint 100 Soros-terves plakátot matricáztak át. 

Részt vettek a 2017-ben megrendezésre került pride-on is.

Az egykor radikálisnak mondott Jobbik pedig  az LMP-vel és a Momentummal nyitott az együttműködésre, hisz az alapvető kérdésekben nincs közöttük vita.

A Momentum elnöke visszalépne a jobbikos javára, ha ő volna a legesélyesebb

Márki-Zay Péter esetében azért nem elhanyagolható a jobbikos kötődés, a Jobbik pártigazgatója is a helyszínen dolgozott, jobbikos aktivisták segítették szervezetten a kampányát.

Nem hiszem, hogy nekünk magyaroknak szükségünk lenne egy nemzet- és egyházgyalázó buzivonagláson résztvevő  Conchita Wurst hasonmásra a parlamentben.


Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el