Budapest ostroma

1945. Február 13.

A szovjet csapatok elfoglalják Budapestet.

Az ostrom következtében a főváros közel 40 ezer épületének 27 százaléka elpusztult vagy súlyosan megrongálódott; több mint 32 ezer lakás megsemmisült vagy lakhatatlanná vált. 

A Vörös Hadsereg katonái tisztjeik támogatásával és aktív részvételével tömeggyilkosságok százait követték el és szadista módon kínozták meg a fogságba esett ellenséges katonákat, az útjukba került polgári lakosságot.  

Az ostrom során meghalt vagy fogságba esett szinte a teljes 79 000 fős védősereg, rajtuk kívül kb. 50 000-100 000 civil személyt hurcoltak el az oroszok "málenkij robot"-ra a fővárosból és környékéről. A kényszermunka-táborokba szállított emberek többsége csak évekkel később vagy egyáltalán nem érkezett haza.

A kommunista Vörös Hadsereg nem volt felszabadító, hanem megszálló, több mint kétszázezer asszonyt és lányt erőszakolt és becstelenített meg csak a magyar fővárosban.

A nők 60 százaléka lett nemi beteg, miután az orosz csapatok a bakfistól a 78 éves öregasszonyig szinte mindenkit megerőszakoltak.

A szovjet katonák által elkövetett nemi erőszak bűntette büntetlenül maradtak.

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el