Erdőirtás telepfelszámolás helyett

Mint ismeretes Miskolcon 15 olyan cigány telep van, amiknek a felszámolása égetően szükségessé vált már jó ideje a városban. Több olyan ingatlan van, ami felújítás után lakásként funkcionálhatna a városban és ezek rendbehozatala esetén kedvezőbb képet kaphatnának a városunkba látogatók is.

Ehelyett inkább azt tapasztaltam ma, hogy a Bükk lábánál végeznek erdőirtást egy 54 lakásos társasház építése céljából. 

Ez vérlázító, mert 60 éves fák kerültek kivágásra, amiknek az eltávolítását nem a koruk vagy az állapotuk indokolta, hanem az a felelőtlen emberi döntés, ami ezt lehetővé tette. Hogy hogyan és kik felelősek ebben az ügyben és kinek az utasítására és engedélyeztetésére történt mindez természetesen nem lett nyilvánosságra hozva. 

Építkezés folyik egy természetvédelmi területen, amit minden valószínűség szerint átminősítettek építési területre. Vajon hány miskolci céget hoztak helyzetbe az építkezés során és hány építőipari pályázó lett a nyertes, ha már építkezésről beszélünk, mert ez sem volt meghirdetve sehol. Kik végzik a földmunkát és a szerkezet építést? 

Az ott lakók engedélyét nem kérte ki senki a munkálatok elkezdése előtt sőt tudomásuk sem volt róla.

A kampányolás pedig a választásra megkezdődött és nincs egy olyan párt, aki megállíthatná ezt az eszeveszett pusztítást.

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el