A miskolci nyomortelepek felszámolása

Telepfelszámolás vagy gettó áthelyezés?

Miskolcon évekkel ezelőtt megkezdődött felszámolás. 

Bár a városvezetés ezt bravúrnak könyveli el, mert a lakosság elégedett azzal, hogy eltűnnek a háborús övezetekre hasonlító elgettósodott területek, viszont ezeket a beilleszkedni nem tudókat a város más részein helyezik el. (Kilián, Diósgyőr, Győri kapu )

Az eddig cigánymentesnek mondható városrészeken található önkormányzati bérlakásokba és Lyukóvölgybe költöznek a lebontásra ítélt telepek lakói.

Miskolc tovább gettósodik.

Hubay György (Fidesz) szerint: 

"A rendteremtés feltétele a nyomortelepek felszámolása..."

Meglátása szerint ez azért fontos, mert a nyomortelepek felszámolásával eltűnnek a szeméthegyek, csökken a bűnözés, ami viszont nem igaz, mert az önkormányzati lakásokba beköltözők veszélyt jelentenek az addigi békés közösségre. A bűnözéssel kapcsolatosan sem lehet egyetérteni , mert azokat napi szinten valósítják meg , amiből minden korosztály kiveszi a részét.

"Értékes építési telkek is felszabadulnak, ahol tisztességes családok építhetik fel otthonukat" 

Nos ez sem újkeletü, mert már a 2014-es évben megkezdték a számozott utcák közművesítését, ami teljesen különálló projekt a stadion építésétől.

A telepfelszámolási program keretében eddig lebontott lakások:

 Az Álmos utcában 38 lakást bontottak le

 a Békeszállón 30-at

a Bábonyibércen 32-őt

 a Szondi telepen 12 lakást bontottak el.

 A számozott utcákban lévő romos lakások közül is eltűnt már 106, újabb 52 már üres és nemsokára újabb 11 lakásból kezdődnek meg a kilakoltatások.

  Áprilisban 3 lakást bontanak el a Kabar utcában, 

májusban a Hunyadi utcán ugyanennyit, 

nyár elején a Tetemváron kettőt,

 majd júliusban a Balaton utcán újabb kettőt.

Az általam készített képek jól megmutatják, hogy hogyan is élnek  a miskolci cigányok, és még a telepfelszámolás nem is vonatkozik az összesre, mert itt Miskolcon 15 ilyen telep van jelentős kiterjedéssel.

Tehát, azt hiszem, hogy joggal merül fel bennem a kérdés, hogy a kilakoltatottak hová is fognak költözni? Ismerve ezeknek a telepeknek az etnikai összetételét kijelenthetem, hogy nem három négy tagú családokról van szó. Szemléltetésképpen egy kis töredékük a 2015-ös ételosztáson.

Az is érdekelne mondjuk, hogy a felszabadult területek kinek, vagy kiknek a tulajdonába kerülnek majd, mert az értékesítésük szempontjából egyáltalán nem elhanyagolható téma. Ezek a földterületek ugyan is Miskolc frekventált helyein vannak többnyire. Nekem ebben a városban már az sem garancia, ha az önkormányzat értékesíti ki, majd ismerve a sógor, koma, ángyika féle bevált üzleti érzéküket.


Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el