Hogyan is történt valójában a 300 forintos vizitdíj?

Bár az összes média és fórum egyformán tálalta a közvélemény felé a vizitdíj szedést én erre rácáfolnék, mert teljesen másról van szó.

Mi is történt valójában?

Pilisnek független polgármestere van Hajnal Csilla

 Egy héttel ezelőtt pár cigány kikezdte a várost mondván vizitdíjat szednek a vizsgálatokért. Az egészségház az önkormányzat üzemeltetésében van így már a feltételezés önmagában is alaptalan.

  • Pilisen az egészségügyi alapellátás ingyenes
  • A város Egészségházában ezeken felül négyféle szakrendelés is elérhető
  • Ezek működését is az önkormányzatnak kell kigazdálkodnia
  • Két szakrendelésért - a laborvizsgálatért és a fizikoterápiás rendelésért - kérnek hozzájárulást, rendelésenként 300 forintot
  • A rászorulók kaphatnak felmentést a díj fizetése alól

A vérvizsgálatokat helyileg itt végzik el, de a vizsgálandó anyagot Ceglédre viszik a laborba, mivel helyi szinten nem megoldott a levett vérminták elemzése. A kész leleteket pedig visszajuttatják Pilisbe.

Ha a vizsgálatra szorulóknak kellene elutazni Ceglédre az minimum 1800 forint útiköltséget jelentene nekik így ezt azzal oldották meg, hogy 300 forintos térítés ellenében mindenkit mentesítenek az utazási tortúrától. Természetesen minden ott lakó saját maga dönti el, hogy számára melyik a legkedvezőbb.

Hogyan is lett ebből a segíteni akaró jó szándékból hír?

 Az MCP-s Dancs Mihály jóvoltából, aki Sátoraljaújhelyről szeretné az embereit betelepíteni és cigány polgármestert választatni. Van egy használaton kívüli régi bolt, amit a HIT gyülekezete kibérelt, és alkalmanként itt gyűlnek össze és hangolják a lakosságot a városvezetés ellen.

A probléma kezdete:

A Roma kisebbségi önkormányzat elnökét  Balogh Artúrt, és alelnökét Balogh (Pintér) Zoltánt a Polgármester eltanácsolta a közmunka programból munkamegtagadás miatt.

Akkor fenyegették meg a városvezetőt és konkrétan az egész várost, hogy ennek lesz folytatása. 

Ma döntenek a 300 forint eltörléséről az önkormányzati testületi ülésen.

Amennyiben eltörlik a mintavételi hely bezár a lakosoknak Ceglédre kell utazni a vizsgálatok elvégeztetése céljából. Kíváncsi lennék, hogy a felbujtott cigányok közül mennyien fizetnek TB-t, mert tapasztalatom az, hogy nulla forint járulék fizetés nélkül is ők a leghangosabbak az egészségügyi intézményekben. A cigányok felháborodottsága okafogyott hiszen a rászorulók ellátása  Pilisben is ingyenes. Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el