Drogok

Ópiátok: morfium, heroin

Stimulánsok: kokain, anfetaminok. speed, extasi

Természetes hallucinogének: marihuána, hasis

Mesterséges hallucinogén: LSD

Pótszerek: hígító. ragasztó

Gyógyszerek: nyugtatók, kedélyjavítók

Dizajner drogok: biofű, Kata, kristály

Műfüvek, biofüvek: Aroma, Spice, K2, Dream, Chill Zone, Sensation, Chaos.  ( Kimutathatóság: nem mutathatók ki a hagyományos vizelettesztekkel.)

Csak egy pár azok közül, ami nagyon veszélyes és semmiképpen sem legalizálható.

Mára már a drágának számító drogokat felváltották az olcsó és fillérekért beszerezhető dizájner drogok. 

A szülők felelőssége, hogy gyermekük felvilágosítása elsődleges szempont legyen a drogok használatának veszélyeiről.

Az alkoholnál jobban megfizethető herbál, kristály főként a telepeken használatos és, mint fogyasztók ezeket árusítják is.

A piacon feltűnt az alap nevű tudatmódosító is.

Az elmúlt öt évben tucatszám állítják elő az újabbnál újabb szintetikus kábítószereket, a dizájner-drogokat. Az olcsó és könnyen hozzáférhető szereket egyre többen fogyasztják a fiatal korosztályból, holott a szervezetre gyakorolt egészségügyi hatásukkal ma még az orvosok sincsenek tisztában.

A dizájner drogok egyik legfőbb jellemzője, hogy olyan szerekről van szó, amiket azért állítanak elő, hogy helyettesítsék velük a már betiltott, illegális szereket. A hatóságoknak időbe telik, míg az új anyagokat bevizsgálják. Ez idő alatt egy ideiglenes tiltólistára, úgynevezett C-listára teszik őket, ám amint ez megtörténik, a dizájnereket előállító vegyészek rögtön újabb anyagot dobnak piacra, melynek molekulaszerkezete a legtöbb esetben csak egyetlen kis módosítással tér el a már betiltottól. Ennek eredményeképpen az újradesignolt szer hatásait tekintve nagyon hasonló lesz a már betiltott előzőhöz, de mégis új, legális vegyületnek számít.

A telepeket járva rengeteg drogossal találkoztam. Az otthonomba háromszor törtek be a cigányok és két alkalommal sikerült őket azonosítani. A betöréseket drog hatása alatt követték el.

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el