Lükő Zsolt emlékére

Élt 31 évet

2008.01.31-én a MH 86. Szolnok Helikopterbázis állományába tartozó Mi-8 típusú helikopter kiképzési feladat végrehajtása közben Törökszentmiklóstól 8 kilométerre, Óballa mellett , lakott területen kívül, a kijelölt gyakorló területen a tiszta földet érés helyett váratlanul megbillent, "bepörgött", az oldalával a földnek csapódott és a kiömlő kerozintól szinte azonnal kigyulladt. 

A lezuhant helikopteren négyen tartózkodtak: közülük hárman élték túl a balesetet, egyikük könnyebb, ketten súlyos sérülésekkel. 

A negyedik katona, a fedélzeti mechanikus Lükő Zsolt főtörzsőrmester (posztumusz hadnagy)
 holttestét a teljesen kiégett roncsból emelték ki, miután a helyszínre nagy erőkkel kiérkezett tűzoltók eloltották a lángokat.

Utolsó beosztásában, az MH 86. Szolnok Helikopter Bázison 2007 júliusától rajtechnikusként dolgozott, főtörzsőrmesteri rendfokozattal. 2005-ben kapta meg a Szolgálati Érdemrend bronz fokozatát, 2006-ban pedig az ezüst fokozatot. Szelevényen, ahol ugyanebben az évben hősként vett részt az árvízi mentési munkálatokban, tér és márványtábla őrzi nevét.

Lükő Zsolt-emléktorna: 

A posztumusz hadnagyról, az alakulat hősi halott katonájáról tragikus balesetének évfordulóján minden évben méltóképpen megemlékezik az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis állománya. Néhányan azonban úgy gondolták, hogy a kollégáról, barátról és sporttársról sem szabad megfeledkezni, és évről évre kispályás labdarúgótornát rendeznek a bázis sportcsarnokában.

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el