Miskolc Tetemvár: A cigányság, mint eszköz

Terror a köbön

2018. 01. 20 lakossági bejelentésre mentem ki a Miskolc belváros szívében található Tetemvárra. Egy magyar család kért segítséget.

Kocsis Ernesttel
Kocsis Ernesttel

A látvány elképesztő, ami fogadott. 

A panaszos az édesanyjával él a középső soron. Az utcák nemcsak sötétedés után életveszélyesek. Többször megfenyegették már az ott lakó magyar családot a cigányok. Egy alkalommal késsel támadtak a férfire, akin a kabátot ki is vágták.

Nagyon nehéz szavakat találnom a látottakra és a hallottakra. 

A Tetemvárat elkezdte felvásárolni valaki és már több, mint 60 ingatlan került a birtokába. A vásárló nevét és kilétét homály fedi. (még) Mondjuk engem nagyon érdekelne az, hogy a kiköltöztetett cigányok vajon a város melyik pontjára költözhettek el. 

Tudomásom szerint a Tetemváron nem hajtanak jelenleg végre telepfelszámolást, vagyis nem volt erről hivatalos közlemény.

Az biztos, hogy amikor odaértem a családhoz ez a patkány még nem volt a kapujuk előtt. Nem zárom ki, hogy valakik nem szándékosan tették oda.

Összegzésként azt hiszem, hogy a Tetemvár ilyen mértékű lepusztítása arra enged következtetni, hogy a belvárosban lévő telkekhez fillérekért jut hozzá valaki nem törődve az ott lakó magyar családok életkörülményeivel. 

Az esetlegesen még valamelyest lakható ingatlanokba szervezetten cigányokat költöztetnek így amortizálva le még jobban a területet. A lakhatatlanná vált ingatlanokból a cigányok pedig szétszóródnak a város többi még nem fertőzött területén így  újabb telepek kialakulása van folyamatban. 

Elképzelni is borzasztó, hogy Ernest és édesanyja évek óta min ment keresztül az utóbbi évek során. Húsz éve laknak a Tetemváron, de elhagynák otthonukat ha módjuk lenne rá.

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el